Şarkı Sözleri
www.Mavilim.Net - SarkI sozleri , Siir , Arkadaslik hatti , Fikra , Itiraf , Yemek tarifleri , Chat , Sohbet , Resim , Oyun , Hoteller , Moteller: Forums

0 :: Başlığı Görüntüle - Zor meslek KadıNLık..
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   LoginLogin 

Zor meslek KadıNLık..
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    0 Forum Ana Sayfası -> Kadınlar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
FeNeRLi_BeBeq
Acemi
Acemi

MesajTarih: Pts Eyl 11, 2006 9:12 pm    Mesaj konusu: Zor meslek KadıNLık.. Alıntıyla Cevap Ver

Akşam annemle babam televizyon seyrediyorlardı. Annem, "Geç oldu" dedi "zaten yorgunum, ben yatıyorum. " Annem kalktı, mutfağa gitti. Çerez-meyve tabaklarını çalkaladı kaldırdı.Sabaha hazır olsun diye çaydanlığı doldurdu, demliğe çay koydu. Şekerliğe baktı, dibinde az kalmış, üstüne ekledi. Kahvaltı için buzluktan ekmek çıkardı, akşam yemeği için çözülsün diye de eti aşağıya koydu. Kahvaltı masasını hazırlamak için masanın üstündekileri topladı.Telefonu şarja koydu, telefon defterini kapatıp yerine koydu.

Sonra çamaşır makinesinden ıslak çamaşırları çıkarıp astı ve makineyi tekrar doldurdu. Banyodaki çöp sepetini boşalttı. Islak bir havluyu kurusun diye duş perdesinin borusuna astı. Bir gömlek ütüledi,kopuk düğmesini dikti. Çiçekleri suladı. Esneyerek gerindi ve yatak odasının yolunu tuttu.Çalışma masasının yanından geçerken durdu, öğretmene tezkere yazdı, okul gezisi için para sayıp ayırdı, eğildi, sandalyenin altına girmiş ders kitabını aldı, masanın üstüne koydu.

Bakkaldan alınacakları not etti, notu da çantasına koydu. Sonra gitti, 3\'ü 1 arada temizleme losyonuyla yüzünü yıkadı,dişlerini fırçaladı. Gece kremini ve kırışık önleyici nemlendiricisini sürdü. Tırnaklarına baktı, törpüledi. İçeriden "sen yatmaya gitmemiş miydin " diye seslenen babama "şimdi gidiyorum" deyip köpeğin su kabını doldurdu. Kapıları pencereleri kontrol etti, holdeki lambayı yaktı.Kardeşimin odasına gitti, oğlan uyumuş, lambasını söndürdü, bilgisayarını kapattı, gömleğini astı, yerdeki kirli çorapları toplayıp sepete attı. Bana geldi, "haydi yat artık, biraz da yarın çalışırsın " dedi. Kendi odasına gitti, saati kurdu, ertesi gün giyeceklerini hazırladı. 6 maddelik acil işler listesine 3 madde daha ekledi.

Kendi kendine iyi geceler diledi, hayallerinin gerçekleştiğini gözünün önüne getirdi. İşte o sırada babam televizyonu kapattı, ortaya öylece bir "ben yatıyorum " dedi ve gitti yattı.

Sizce bu işte bir gariplik yok mu? Kadınların neden daha uzun yaşadığını merak etmiyor musunuz? ÇÜNKÜ BİZİM YAPIMIZ UZUN ÇEKİŞLİ (ve işimizi bitirmeden öyle çabuk çabuk ölemeyiz)!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
FeNeRLi_BeBeq
Acemi
Acemi

MesajTarih: Pts Eyl 11, 2006 9:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Anlamanızı beklemiyorum..
Başa dön
Site_Polisi
ALoo 155

MesajTarih: Pts Eyl 11, 2006 10:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne sizle nede sizsiz olmuyor Wink
DikkaT Seker CiKaBilir

MesajTarih: Sal Eyl 12, 2006 1:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bayan OLmak gercekten çok zor..Üstelık evlı ve calısan bayanlar sabahtan işe gıdıyorlar aksamları eve geldıklerı zaman ıse ev işi off off allah kolaylık versın bu zamanda erkek olmak varmıs Laughing
FeNeRLi_BeBeq
Acemi
Acemi

MesajTarih: Çrş Eyl 13, 2006 5:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Geniş çaplı düşünülecek olursa gerçekten zor..zor..

Yorumlarınız için Teşekkürler..
Başa dön
NiKe_CaRsI
O Şimdi Asker

MesajTarih: Cmt Ekm 07, 2006 5:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yapacaksınız tabi işiniz ne Razz kadının belinden sopayı karnından sıpayı eksik etmeyecen Smile
unrealghost
Babacan
Babacan

MesajTarih: Cmt Ekm 07, 2006 5:58 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gerekte de zor olablir ama kadınlara fazla özgürlük vermemek lazım Embarassed Embarassed

http://s4.gladiatus.net/game/c.php?uid=112349
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
CiKoLaTaCiK
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Cmt Ekm 07, 2006 12:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

abooo ne diyorsunuz siz Mad tam dayakliksiniz hee Razz

Biz hem is yerinde hemde ev islerinle ugrasmak zorundayiz, gerci su an benim icin öyle degil ama yarin bir gün olucak elbet ki yardim edecek herseyi ortak yapacak bi es lazim Wink duyrulur Razz
Pranke
sIkIyosa YakaLa

MesajTarih: Cmt Ekm 07, 2006 4:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya lkadınalrın işi zor tamam kabul etmek lazım yemek yapmak temizlik yapmak falan filan zor ama erkeklerde dısarda ne kadar calısıo bunu bilmiosunuz herlde ornek arkadasımızın yazdığı şelere bakın hepsini toplasan 10 dk yapmaz bumudur zorluk bana zor işlerden bahsedin ama nike katılıorum belinden sopayı karnından sıpayı eksik etmicen Razz Laughing
O Şimdi Asker

MesajTarih: Cmt Ekm 07, 2006 4:38 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pranke demiş ki:
ya lkadınalrın işi zor tamam kabul etmek lazım yemek yapmak temizlik yapmak falan filan zor ama erkeklerde dısarda ne kadar calısıo bunu bilmiosunuz herlde ornek arkadasımızın yazdığı şelere bakın hepsini toplasan 10 dk yapmaz bumudur zorluk bana zor işlerden bahsedin ama nike katılıorum belinden sopayı karnından sıpayı eksik etmicen Razz Laughing
aynen Smile yaa kadnlar saten ağır işleri gene bize yaptırıyo mesela annem halıları felan bize yıkatır gerçi ben seve seve yıkarım yada ağır eşyaları gene biz atarız tamam zaten o işi annemin yapmasıı bekleyemem ama çamaşır makinasıın düğmesine basmak o kadar zor olmamalı heraLde saten makinalar kendi kurutuoyo sadece ütülemek gerekiyo Smile bu sadece bi örnek eskidendi zorluk kadınlar hey gidi heyy evleri süpüprmek nerde eski süpürgeler şimid elektrik süpürgesi var ama ona bile üşeniyolar neyse Razz..bulaşık makinası var gerçi annem pas tutmasın die babam ısrarla almıyor eve Smile yani arkadaslar sanmayın bu işleri yapmak bu kadar zor zatenn bu dediklerimi erkeklerde yapıyor eskiden ben antremanlara giderdim mesela kışın saha çamur olurdu annem yıkamazdı elbiselerimi ilk önce bana yıkatırdı çamuru kumu gitsin diye sonra keni makinaya atardı acayip uyuz olurdum nerde eski anadolu kadınıımız hem tarlaya gider hem çocuk bakar ki en az 8 çocuklu aileler o zaamanlar hem evinle ilgilenir yanii şimdikiler ise Very Happy pencereyi açıp kapamayı biLe küllüğü boşaltmayı bakkaldan alıcakları kağıda yazmayı kendilerine iş olarak görüyolar... yazık valla işte bu yüzden belinden sopayıııııı karnındann sıpayıııııı Smile (Erkekler kollayın beni Razz)
Pranke
sIkIyosa YakaLa

MesajTarih: Cum Ekm 13, 2006 4:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bencede şimdi ne zorluğu var iş yapıoz sanıolar nike sana katılıorum ağar bişi tasıncak gene erkekler gene erkekler biz olmasak bişi yapamıcakalr Razz Laughing
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Pzr Ekm 15, 2006 12:45 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sanirim burayi daha kizlar görmedi Wink nike kimse koruyamaz seni valla ben söylim sana Razz
MeRu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Prş Ksm 09, 2006 6:40 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

NiKe_CaRsI demiş ki:
aynen Smile yaa kadnlar saten ağır işleri gene bize yaptırıyo mesela annem halıları felan bize yıkatır gerçi ben seve seve yıkarım yada ağır eşyaları gene biz atarız tamam zaten o işi annemin yapmasıı bekleyemem

eskiden ben antremanlara giderdim mesela kışın saha çamur olurdu annem yıkamazdı elbiselerimi ilk önce bana yıkatırdı çamuru kumu gitsin diye sonra keni makinaya atardı acayip uyuz olurdum sopayıııııı (Erkekler kollayın beni Razz)[/Smile

Heh he.. Smile Geleceğin hanımköylü erkeği....İlgilenenlere duyurulur... Smile
Ra
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Prş Ksm 09, 2006 8:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nike' a şu yönde hak veriyorum,eskiden şartlar gerçekten zordu.. Şimdiki gibi bulaşık makinası,tam otomatik kurutmalı çamaşır makinası,elektrik süpürgesi vs. yoktu.. Hatta elektrik süpürgesi bir yana kullanımı son derece rahat yerinde halı yıkama-koltuk yıkama makinaları var şimdi.. Fakat olayın bir de şu tarafı var, o zamanlar yokluktan sebeb idare vardı.. En basit örneğini verecek olursam,şimdiki gibi kapkacak da bol değildi,kase olmadığı zamanları biliyorum. Annem sütlaç yapardı,yemek tabaklarına döker ve dolaba koyardı. Yerken 3 kardeş aynı tabaktan yediğimizi hatırlıyorum.. Bu akşam yemekten sonra mutfağı ben derledim topladım, 10 dk. evvel gittiğimde bir baktım tüm tezgah bulaşık dolu.. Meyvası,tatlısı bir de kalabalık olunca çıkan bulaşık akşam yemeği bulaşığı kadar olmuş..Bu çamaşırlar içinde geçerli,şofben yoktu.. Odunla yanan kazanlı banyolarımız vardı,haftada bir gün Pazar günü yıkanma günümüzdü.. O gün herkes yıkanır,üst baş değişirdi,annem de tüm gün merdaneli de çamaşır yıkar ve bir hafta dokunmazdı bir daha.. Tamam çok yorucuydu ama şimdi günde birkaç kez yıkandığımız oluyor,çamaşır yıkamak sorun değil diye hergün atıyoruz üstümüzü başımızı.. Bugün annem çamaşırları asarken "ya bu kadar da çorap olmaz ki kardeşim.." diye söyleniyordu,bir baktım en az 20 çift benim çorabım var.. Diyeceğim şu ki,makineleri kullanmak kolay tamam da,bu rahatlıktan sebeb tüketimimiz hızlandı.. Çalışan insanlar olduğumuz için kadıncağız ütünün altından kalkamaz oldu artık yalnız başına.. Ve ben çalışma hayatında her ne kadar yorulsam da,bir gün evde kaldığımda anlıyorum ki,son derece gelişmiş teknoloji de olsa ev hanımlarının işi gerçekten çok zor..
O Şimdi Asker

MesajTarih: Prş Ksm 09, 2006 6:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

leyla sevmek hoştur amma mecnun olmak başkadır baska Smile
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    0 Forum Ana Sayfası -> Kadınlar Tüm saatler GMT +10 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız