Şarkı Sözleri
www.Mavilim.Net - SarkI sozleri , Siir , Arkadaslik hatti , Fikra , Itiraf , Yemek tarifleri , Chat , Sohbet , Resim , Oyun , Hoteller , Moteller: Forums

0 :: Başlığı Görüntüle - Dona Room 2
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   LoginLogin 

Dona Room 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    0 Forum Ana Sayfası -> Oyun Forum( Game )
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Red_MooN
Babacan
Babacan

MesajTarih: Cmt Ekm 21, 2006 8:08 am    Mesaj konusu: Dona Room 2 Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaslar 1 i bitirmedınız ama 2 cısı sızlerle aynı tarzda bu oyunda gercekten daha zor bı bolum. oynamak ıcın www.jeuxvideo-flash.com/jeu-1964-dona-room-2.php yı tıklaya bılırsınız.. basarılar..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
pasali
BeyEFenDi

MesajTarih: Cmt Ekm 21, 2006 11:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yok hayır olamaz buda olmadı fare yi öldüresim geldi cani pasali diceksiniz dimi girin sizde girin oyuna bakalım o zaman fare hakkında düşünceleriniz ne yönde olacak Laughing Laughing Laughing
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Pts Ekm 23, 2006 8:02 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pasali ne çabuk yılıyorsun yaaa.. Laughing Hadi biraz gayret,beraber çözelim bu oyunu da.. Wink

Başladım oyuna şimdi.. Buldukça birşeyler gittiği yere kadar aynı anda buraya yazacağım..

1- Oyuna başlar başlamaz kendiliğinden kenarları kırpık kırpık bir kağıt verdi..

2- Camlı dolabın altındaki fritözün kapağını açtım ve içindeki tencereyi aldım..

3- Yine aynı dolabın arkasından bir çatal aldım,ucu görünüyordu zaten.. Aslında orada bir anahtar ve ne olduğunu bilmediğim bir alet daha var ama onlar alınmıyorlar..

4- Buzdolabının içinden bir düzine yumurta aldım..

5- Sandalyelerin altından bir ampül aldım ve bunu aspiratöre taktım..

6- Fırının tutacağının arasına birşey sıkışmış gibi görünüyordu,çatalla çıkardım onu.. Bir kağıt verdi.. Bu da şifreli bir oyun.. Smile Ters içi dolu üçgen,boş yıldız,çarpı işareti ve içi dolu bir kare var..

7- Kağıdı çıkardığımız için tutacağa tıklayınca açıldı ve bir ızgara verdi..

8- pasali nin meşhur faresi kaçamasın diye yuvasının ağzına bu ızgarayı kapadım.. Laughing Sonra da fareyi dürtünce buzdolabının arkasına kaçtı ve o alamadığım aleti verdi.. Bu aslında hamur keseceği ama üzerinde rakamlar yazıyor..

9- Tencereyi lavabonun içine koydum,yumurtaları da tencerenin içine attım.. Sonra tencerenin içine su doldurdum,sadece bir yumurta suyun üzerine çıktı ve üzerinde 2 yazıyor,ne demek bilmiyorum..

10- Aspiratörün yanındaki üst dolapta bir kasa var.. Şifresi içi boş kare - içi dolu daire ve içi boş üçgen..

11- Fırının altındaki dolapta da şekilli bir şifre var, buzdolabının arkasından farenin verdiği hamur keseceğinin üzerine benziyor bu..

Şimdi bunlara bir bakmak lazım.. Yine elektrikler kapatılıyor falan,buzdobında kilitli pasta var,kilitli camlı dolaplar var,içi dolu kare = old diyor.. Oldukça karışıkmış..

Bu arada buzdolabının arkasındaki anahtarda artık farenin kuyruğunda.. Laughing

Üzerinde çalışan varsa kolay gelsin.. Rolling Eyes
BeyEFenDi

MesajTarih: Pts Ekm 23, 2006 9:09 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1 - ablacım buraya kadar saol bende 5 rakamı çıktı yumurtada

2 - ışığı kapatıyorsun ve aspiratörün oraya gidiyorsun ışığının orda tuşların orda bir ışık daha var orayı inceleyince sana ocağı yakman için düğmeleri hangi ayarda tutacağını gösteren bir şekil veriyor ben oyle anladım Laughing gerisini şifreleri çözmek kaldı hadi bakalım Laughing

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Pts Ekm 23, 2006 9:25 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pasali cimmm tamam bakacağım aspiratöre.. Smile

Ama senin yumurtada 5 çıkması demek,oyunu her açtığımızda ya da ip numaramıza göre rakamlar değişiyor demektir..

O halde gidiş yollarımız aynı olacak,rakamlarımız farklı galiba.. Confused
BeyEFenDi

MesajTarih: Pts Ekm 23, 2006 9:34 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

birde ablacım bu masanın üzerinde ki yeşil şey bize bişe anlatıyor ama ben anlamıyorum birde bu keskinin üzerindeki rakamların hepsini kullandım ne kasayı açtı nede dolaptaki pastayı birde şu fare yinen uyuzluk yapıyo ondan anahtarı alıp patatesin alt dolabını açmak lazım Wink
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Pts Ekm 23, 2006 9:53 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hamur keskisinin üzeri, aynı fırının altındaki dolaptaki şekle benziyor.. Bence o dolabı açıp o sırada keski ye bakmak lazım.. Kesin onunla alakalı..
BeyEFenDi

MesajTarih: Pts Ekm 23, 2006 9:57 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

buldum ablam keskinin rakamlarının yanında bir ok var Laughing o oku fırının altında starta getirip yuvarlağa ne geliyor üçgene ne geliyor bakıyorsun yani sağağ doğru kaydırıyorsun Laughing Laughing galiba inş. oyledir Laughing
BeyEFenDi

MesajTarih: Pts Ekm 23, 2006 10:01 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet oyleymiş ona göre bulduğun rakamları kasada kullanıyorsun açacak gibi bişey veriyor bende 808 çıktı valla yani

içi dolu yuvarlak : 8
içi boş üçgen : 0
içi boş dikdörtgen : 8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Pts Ekm 23, 2006 10:08 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Helal olsun pasali.. Wink Valla olayı kavradım da hala rakamları yanlış biçimliyorum galiba.. İnşallah açacağım ben de kasayı.. Smile
BeyEFenDi

MesajTarih: Pts Ekm 23, 2006 11:56 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

her seferinde oyun değiştiği için olayın mantığını bulduğum kadari ile paylaşayım ;ablamın katkıları ile tabiki Wink

1 - lambayı masanın altından alın

2 - fritözün içinden tepsisini alın

3 - dolabın arkasındaki ucu gözüken çatalı alın

4 - buzdolabındaki yumurtayı alın

5 - çatalla gidin ve fırının ön kapağında sıkışan kağıdı çıkarın ve çıkardıkdan sonra o kapağı açın ve telli tepsiyi alın

6 - lambayı fırının üstünde bulunan aspiratörün lamba yerine yerleştirin

7 - odanın ışığını söndürün ve fırına yönelin aspiratörün üst tarafında bir küçük ışık olacak oraya tıklayın ve orada düğmeleri nasıl çevirecdiğinizde orda yazan şekli vereceği yazıyor orda olan şekli uygulayın düğmelere ve içi dolu ters üşgenin rakamını bulun Wink

8 - farenin oraya yönlenin dolabın arkasına telli tepsiyi yuvanın ağzına koyun sonra fareye bir osmanlı tokadı yapıştırın Laughing fare dolabın arkasına kaçacaktır size keskiyi verecektir alın onu

9 - keski ile fırının altına girin ve ok işareti start a gelecek şekilde yere koyun ve sağa kaydırmaya başlayın ve rakamlar hangi işarete geliyor ise onları not alın Wink

10 - o numaralar ile üst dolap olacak musluğun üstünde kasanın olduğu o rakamları kasaya uygulayın açın ve içinden tornavida şeklindeki şeyi alın .

11 - ve musluğun altında bulunan tutacağı olmayan çekmeceye koyun o tornavidayı çekmeceyi açıp içinden şifre çözücü decoderi alın maç seyredeceğiz Razz şaka bir yana Laughing onu masanın üzerinde olan yeşil yazıya uygulayın size yıldızın kaç rakamı olacağını soyleyecektir .

12 - şimdi aşağıya doğru dolu üçgenin sayısını ve yıldızı artık biliyor olacaksınız biri fırının düğmelerinden bulduk birinide şifre çözücü ile masanın üstünden Wink

13 - şimdi bu 2 rakamı uygulamak içiin buzdolabına yönelin 2sini yerine yazın diğer 2 rakamı ben aramak yerine teker teker yazmaya başladım bişey diğil en fazla 99 seçeneğiniz var ben 2 seferdede buldum kolay gelsin neyse pastayı çıkartın .

14 - işte film burda kopuyor fareden anahtarı almak için pastayı veriyorum anahtarı alıyorum dolabı açıyorum kağıt ve bir muz var fareye dönüyorum pastayı yemekden ölmüş olduğunu görüyorum oyun kazanamadan bitiyor işte bu noktada bana yardım ederseniz sevinirim kolay gelsin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Pts Ekm 23, 2006 11:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

TEBRİKLER PASALI... Kusurzuz Güzel Hoş iyi Alkış

Artık ne yardımı istiyorsun,oyunu bitirmişsin.. Laughing Oyunun amacı fareyi beslemekmiş yani... Razz

İçi dolu ters üçgen ve boş yıldıza karşılık gelen rakamları nasıl bulacağımızı sen yazmışsın zaten.. Dolaptaki pastayı alabilmek için şifrenin ilk iki rakamına bunları yazdım ve diğer ikisini attım kafadan demişsin.. Laughing Ben sadece kafadan atmadan onları nasıl bulabileceğimizi buldum..

Fırının tutacağından çatalla bir kağıt çıkarmıştık ya,o kağıtta buzdolabındaki pastanın kilidinin şifresi yazıyor..

Yani içi dolu ters üçgen - içi boş yıldız - çarpı işareti ve içi dolu kare..

İlk ikisini biliyoruz zaten..

Çarpı işareti için ; İçinden tenceresini aldığımız fritöze gidip içine tıklıyoruz.. Zaten bir kırmızılık görünüyor uzaktan.. Bu çarpı işaretinin şifresi..

Herkesin aynı mı görünür bilmiyorum ama benimkinde X = Fincan resmi x Kadeh resmi + Bardak resmi şeklinde görünüyor..

Yani camlı vitrindeki fincan,kadeh ve bardakları sayıp bu denklemi çözüp X i bulmak gerekiyor..

İçi dolu kareye gelince ;

Fritözün içinden aldığımız tencereyi evyenin içine koyup,içine yumurtaları atmış ve su doldurmuştuk ya.. Bir yumurta yukarıya çıkmıştı ve üzerinde bir rakam yazıyordu.. Buzdolabının içine bakarsak orada içi dolu kare = old yazıyor.. "Old" eski,yaşlı demek olduğuna göre ve bayat yumurta da suyun üstüne çıkacağından içi dolu kare = yumurtanın üzerinde görünen rakamdır. Razz

Neticede dört rakam bu şekilde bulunuyor ve şifre çözülüp pasta alınıyor.. Sevimli fareyi çok yedirerek çatlatmakmış amaç.. Laughing

Son dolapta bulunan muz ve kağıt falan sadece kafa karıştırmak o kadar..

SENİNLE OYUN OYNAMAK BİR ZEVKTİ.. TEŞEKKÜRLER PASALI.. Smile
BeyEFenDi

MesajTarih: Sal Ekm 24, 2006 7:53 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

oyunu bitirdiğimi soylemesen ablam hala uğraşacaktım birde dikkat ettiysen ablam ilk oynadığımda fareye gıcık olmuştum onda bişey olduğunu anlamıştım Razz onu öldüresim gelmişti bunuda oyunu bitirerek başardım saol ablam seninle yarışmak benim için daha büyük bir zevk Wink
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    0 Forum Ana Sayfası -> Oyun Forum( Game ) Tüm saatler GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız