Ewet oda oyunları cok sevıldı vede bende yenılerını buldum sızelerle paylasıyım dedım.. yenı bır oyun bende ılkez yapıyorum berber sonuca ulsacagız.... http://www.fasco-csc.com/works/viridian/index_e.php basarılar...
Kayıt: Aug 29, 2005 Mesajlar: 3957 Nerden: Teknem ile gezdiğim cennetlerden..
Tarih: Pzr Ekm 29, 2006 12:07 pm Mesaj konusu:
Başladım Red_MooN..
1- Raftaki terliklerin altındaki kağıdı aldım.
2- Buzdolabının içindeki birayı ve etin altındaki kağıdı aldım.
3- Çöp kutusunun içindeki kağıdı aldım. ITEM den bakınca bu kağıdın içindeki siyah saçmış.. Oysa ben karalama zannetmiştim..
4- Yine çöp kutusunun altından çakmak aldım.
5- Kitaplığın altındaki kapalı dolaptaki sarı albümden 2 fotoğraf aldım.
6- Kitaplığın en üstteki boş gibi görünen rafından yine bir kağıt ve tahta kalemi gibi birşey aldım.
7- Kahverengi minderlerin altından bir kağıt aldım.
8- Örtünün altındaki iskeletin sağ elinden bir ilaç kutusu aldım.. Bu ilaç kutusunun içinde 2 adet hap ve Çince karakterlerin yazılı olduğu büyük bir kağıt var..
9- İskeletin sol eline 1-2 kez tıklayınca bir anahtar düşüyor..
10- Bu anahtar kitaplıktaki kilitli kırmızı ajandayı açıyor. Ajandaya gün gün bişeyler yazılmış,anlamadım tabii.. En arka sayfadan 1 adet Cd aldım..
11- Bu arada nerden aldım bilmiyorum,oyun başladığında kendisimi direkt veriyor bilmiyorum ama boş bir Cd kabım var.. Aldığım Cd yi bunun içine koydum..
12- Çöp kutusundan aldığım içinde saç olan kağıdın içindeki saçları çakmakla yaktım.. Kağıt önce bomboş kaldı.. Üzerine tıklayınca aynı ilaç kutusunun içindeki büyük kağıda benzer şekilde dizilmiş , fakat domino taşı görünümünde şekiller oluştu..
13- Terliklerin olduğu rafın en altından bir çerçeve aldım..
14- İskelete yakınlaşıp ayaklarına doğru kayınca üzerindeki örtüyü de aldım..
15- Örtüye ITEM de bakıp üzerine tıklayınca örtü sanki yarıldı ve içinden zar ın açılımı gibi yeşil birşey çıktı..
16- Sol köşede buzdolabı,aşağıda isketenin ayakları görünecek şekilde yeşil duvara bakarken duvardaki kahverengi bordürün üzerinden daha önce aldığım 4 kağıdın aynından aldım.. Bununla 5 kağıt oldu.. Sanırım bunlar 6 adet olacaklar,yeri boş kaldı.. Ve zar 6 parçadan oluşuyor,onunla ilişkililer diye düşünüyorum..
evet ablam şimdi bende mavi kapıyı sağıma alacak şekilde lambaya doğru yukarı baktığımda altıncı kağıdıda buldum duvar kenarında ve lambanın üstünde etin altında çöp içinde terlik altında ve yastık altında
şimdi yastığı yırttığımızda zar açılımı olduğunu soylemiştin o zara bulduğum altı rakamıda koydum ve düşünceme göre bu hangi rakama denk geliyorsa o o rakamı ifade ediyordu ve bendeki sonuç şoyle çıktı
-- 3 x --
x 5 x x
x x 1 x
-- 6 2 --
ama ablamın dediği gibi saçları yaktığımızda ise o kağıdın iskeletin elinden çıkan kağıda benzediğini ve şekil aldıkça rakamların belli olduğunu gördük
orda ise şu rakamlar yer alıyordu
-- 6 x --
x 2 x x
x 1 3 x
-- 5 4 --
bunları iskeletin ayağındaki kilidi açmak için kullandım herşeyi denedim ama olmadı o kilidi açtıkdan sonra zannediyorumki elimizde olan itemleri rafa dizeceğiz diziyorum şu an ama bişey olmuyor ayağı açılınca dizdiğimiz zaman sarı bir kab var yanında kalem gibi olan şey o kaleme tıklayınca dong sesi gibi bişey çalıyor dizipde çaldığımıza o iskeletin bişey yapacağını umuyorum yada ben çok maceraperestim
yine sona geldik galiba ama yardımınıza ihtiyacım var HELP ME! _________________
yaa abla 1 kagıt eksık bak o yaktıgımız kagıtan sekıl aynı ılac kutusunun ıcındekı sekle benzıyo ona gore sıralamamız lazım bence.... ama 1 tane rakam esık nerdeyse....
Kayıt: Aug 29, 2005 Mesajlar: 3957 Nerden: Teknem ile gezdiğim cennetlerden..
Tarih: Prş Ksm 02, 2006 9:34 am Mesaj konusu:
Ben oyunu bitirdim ama daha önce yazamadım.. Aslında pasali 6. kağıdın yerini yazmıştı Red_MooN.. Ben de onun sayesinde buldum.. Hatta şifreleri de yazmış pasali..
6. kağıt, sağda kitaplıktan bir parça görünecek,karşında mavi kapı var ve tavandaki aydınlatma çok az görünecek. Bu sahnede aydınlatmaya tıklarsan,6. kağıt aydınlatmanın üzerinde görünüyor..
Öncelikle saçları yaktığımız kağıdı ve ilaç kutusunun içindeki kağıdı aynı anda değerlendiriyoruz.. Saçları yaktığımız kağıtta zar numaralarının karşılığı olan şekillere ilaç kutusundaki kağıttan bakıyoruz,ben basitçe çizdim bunları.. Örneğin 4 noktanın yani 4 ün karşılığı şekil şu falan diye basitce çizdim.. Sonra aldığımız 6 adet kağıdı ITEM den tek tek çağırıp,hangi şeklin hangi numaraya karşılık geldiğine bakıyoruz..
Benimkiler;
1 4
5 6
3 2
şeklindeydi.. Sonra battaniyenin içinden çıkan yeşil şeyi ITEM de açıp,üzerindeki numaraya hangi şekil karşılık geliyorsa kağıtları tek tek bunun üzerine yapıştırıyoruz. Doğru bir şekilde dizilince bu kapanıyor ve bir küp oluşuyor..
Sonra,dolaptan aldığımız biraya ITEM den bakarsanız eğer,bira soğuk olacak yazıyor.. Oyunun sonuna kadar onu dolapta en son almak üzere bırakıyorsunuz.. Oyun bitmiyor yoksa..
İskeletin ayağındaki kilidi çözmek için çok uğraştım.. Onun açılmasına dair tek ipucu ajandaydı.. Oyun her gün güncelleniyor,ajandaya bakarsanız tarihler sürekli birebir şu an yaşadığımız zamana uygun olarak değişiyor..Dört rakamlı sifre olduğu için oradaki tarihleri sırayla girdim.. Yani 11. ayın 01. günü gibi.. 1101 olarak yani.. O kadar çok denedim ki,ajandadaki hangi tarih açtı bilmiyorum ama bu tarihlerden biri açıyor iskeletin ayağındaki kilidi..
Sonra hiçbir şey olmuyor.. Kalan materyalleri değerlendiriyoruz.. Gerekli mi gereksiz mi bilmiyorum,ayakkabılığın altından aldığım çerçeveye resimlerden birini koydum.. Ama o çerçeveyi hiçbir yere koymaya gerek yok sonra.. Kitaplıkta kırmızı ajandanın altındaki rafta bazı cisimler var,olayın çözüm noktası orası.. Cd yi daha önce kapağının içine koymuştum.. Onu alıp bu rafa koyuyoruz,kapağı açık vaziyette arkadaki yerini alıyor.. Yine daha önce aldığımız tahta kalemine benzer şeyi de buraya koyuyoruz,bu arada o tütsüymüş.. Yanındaki çanağın içinde mum mu var acaba diye çakmakla yakmayı denerken o ateş aldı ve çanağın içinde yanmaya başladı.. Sonra birayı alıyoruz dolaptan ve onu da buraya koyuyoruz.. Yine bu rafta baska bir çanağımsı birşey ve bir çubuk var.. Bu çubuğa tıklayınca çanağa vurmaya başlıyor..
ŞİMDİ KORKMAYIN SAKIN.. Aslında ben cidden boş bulunmuşum,bir an çok korktum..
Cd üzerinde bir yansıma oluyor ve iskeletin silueti beliriyor.. İskelet geliyor ve oluşan o küpü buraya koyup uçup gidiyor.. OYUN BİTTİ.. _________________
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız