2006 yılı sonlarında dağılan TUAL grubunun elemanlarından; Tiryakinim, Kasım, Pencere gibi sevilen şarkıların söz yazarı ve bestecisi Dr.İskender TÜRSEN, yine eski grup elemanlarından Göksel Öncan ve Ertuğrul Perşembe ile bir araya gelip "YALINAYAK" grubunu kurdu. Grup, Mustafa Aykurt, Özgür Aratan ve İngiliz saksafoncu Stewart Todd ile birlikte 6 kişiden oluşuyor.
Yaklaşık 1 aydır internette dolaşan 'Akşamüstü' adlı mükemmel parçalarının hikayesi:
AKŞAM ÜSTÜ
2 yıllık evli çift bir akşam şiddetli bir şekilde tartışırlar, ertesi sabah mesleği sağlık teknisyenliği olan adam erkenden kalkıp, hastanedeki nöbetine gider. Sabah kalkıp ta eşini göremeyen kadın eşinin nöbetçi olduğunu unutur ve gece geçen tartışma sonunda sevdiği adamın kendisini terk ettiğini düşünür. O kadar üzülür, o kadar üzülür ki; saatlerce boş odada boş duvarlara bakıp ağlar kendi kendine. Düşünmekten şuuru bulanıklaşır bir an. Bir kağıda bir şeyler karalar:” Gün kararmaya başladı, bu geceyi sensiz geçiremem bu evde, gidiyorum...” Sonuna da ekler: “Senin kadar kimseyi sevmedim…” diye. Sonra kağıdı erkeğinin görebileceği bir yere iliştirip, o halde fırlar dışarı. Şuursuzca yürümeye başlar sokaklarda…
-Sonra birine içini açmak ister, destek arar kendine uzakta oturan ve ne zamandır görüşmediği yakın bir arkadaşı gelir aklına. Hiç düşünmeden bir taksiye atlar ve kendini şehirler arası terminalde bulur. Otobüse bilet alır ve gece uzun yola koyulur. Arkadaşının evinin sokağına varmak üzere iken gökte yıldızlar takılır gözüne; sanki eliyle tutsa yakalayabilecek gibidir yıldızlar. Günlerden 17 Ağustos , saat gecenin 03’üdür. O kanlı gece, o kanlı deprem sokakta talihsizce yakalar kadını. Üstüne 5 katlı bir apartman yığılıverir... Sonra da cesedini tanınmayacak halde enkazda bulurlar. Aylar sonra kimlik tespitinde ortaya çıkana kadar kalır o buz pistinde…
Ertesi sabah, İzmir’de adam evinin kapısından girmek üzeredir, bütün gün boyunca kendisiyle yüzleşmiş, uzun zamandır karısına ifade edemediği hislerini, onu nasıl ölesiye sevdiğini söyleyeceğine karar verip, bir de kucak dolusu çiçekler almıştır karısına. Zaten karısıyla olan sorunları da duygularını karısına ifade edememesinden ve sevgisini gösterememesinden kaynaklanmaktadır. Bununla da yetinmez. Kaç zamandır kötü giden ilişkilerini düzeltmek için eşiyle Güneye, Antalya’ya gitmeyi düşünmüşler, ama bir türlü fırsat bulamamışlardır. Karısına sürpriz yapmak için, yer ayırttığı tatil köyü biletlerini de ceketinin iç cebine yerleştirmiştir ve bu ilişkileri için yepyeni bir başlangıç olacaktır…
Ama eve geldiğinde bulamaz bir daha karısını. Tartıştıkları gece de zaten onu son görüşü olur. O saatlerde karısı o sokakta kaderini paylaştığı diğer talihsiz insanların yanında yatıyordur çoktan. Adam aylarca arar karısını, hiç haber alamadan…
Duydum akşamüstü
Duydum ki akşamüstü gitmişin
Her şeyi terk edip bitirmişsin
Ben artık bu yükü taşıyamam
Ben artık sensiz yaşayamam…
Hani senle güneye inecektik
Her şeyi unutup, günü gün edecektik.
Hani senle geçmişi unutacak
Denize uzanıp, geleceğe içecektik…
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız