Şarkı Sözleri
www.Mavilim.Net - SarkI sozleri , Siir , Arkadaslik hatti , Fikra , Itiraf , Yemek tarifleri , Chat , Sohbet , Resim , Oyun , Hoteller , Moteller: Forums

0 :: Başlığı Görüntüle - Sevgiliniz Uzaklardaysa
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   LoginLogin 

Sevgiliniz Uzaklardaysa
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    0 Forum Ana Sayfası -> Kadınlar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
SeraP_
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Pts May 14, 2007 12:38 pm    Mesaj konusu: Sevgiliniz Uzaklardaysa Alıntıyla Cevap Ver

Eski zamanlarda birbirini uzaktan gören sevgililer birbirlerine mektuplar yazarmış. Kız, beybabasının hışmından korkup delikanlıyla buluşamaz ama yine de sevdiğini mektupsuz bırakmaz, dadısıyla, olmazsa bakkalın çırağıyla ona gönderirmiş. Sevdiği kızın pencereden bir bakışıyla içi eriyen delikanlı, mis kokulu sevgilisinin mektubunu defalarca okur, onu utandırmayacak ama aşkını da anlatacak kelimeleri seçmek için saatlerce uğraşırmış… İkisi de birlikte olacakları günün hayalini kurarlarmış…

'Geçti o günler!' diyorsunuz. Doğrudur. Ama hala kadınlarla erkekler birbirlerine aşık oluyor, hala aşklarını kelimelere dökmek istiyor. Sadece araçlar değişti. Günümüzde dadının görevini İnternet üstlendi; mektuplar da kokulu kağıtlara güzel elyazısıyla yazılmak yerine elektronikleşti. Sevgilileri ayıran şey de artık 'beybaba'lar değil mesafeler…

Sonuçta ortada hala bir aşk ve bunu anlatmak isteyen iki kişi var. Yan yanaysanız sorun yok ama ayrı şehirlerde, hatta ayrı ülkelerde yaşayan ve ancak elektronik mektuplarla sevişip koklaşan bir çiftseniz o zaman aşk (elektronik) mektupları aşkınız için gayet önemli.

Size bu zor ve dikenli yolda birkaç tüyo:

* E-posta yoluyla yaşanan ilişkilerde en büyük sorun yanlış anlaşılmaktır. Vücut dilinizi kullanamadığınız, sesinizin tonunu ayarlayamadığınız için siz ak derken o kara anlayabilir. Onun için kullandığınız kelimeleri dikkatli seçin ve anlatmak istediğinizi uzun uzun, açıklayarak anlatın.

* Başka bir sorun ona özene bezene yazdığınız o e-postayı sevgilinizin düzgün bir ortamda okuyamama ihtimalidir. Yani bütün gününüzü onun gözlerini düşünerek geçirdiğinizi anlattığınızın mektubunuzu patronunun önünde okuması e-postanın etkileyiciliğini azaltacaktır. Bu durumdan kaçınmak için e-postanızın konu bölümüne, 'yalnızken ve beni özlediğinde oku' ya da o anlamda birşeyler yazabilirsiniz.

* Eğer sadece arkadaşsanız ve e-postalarda arkadaşlığınız yavaş yavaş duygusal bir ilişkiye dönüşme eğilimindeyse bir anda heyecana gelip en son söyleyeceğinizi ilk başta söylemeyin. Başta bahsettiğimiz vücut dili ve tonlamanın olmayışı, ya da onun gözlerini görememeniz ciddi yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Bu yüzden aşkınızı itiraf edecekseniz bile aman yavaş yavaş edin. Her aşamadan sonra ondan cevap bekleyin ve tavrınızı onun cevaplarına göre şekillendirin.

* Unutmayın, siz ne kadar tedirginseniz karşınızdaki de o kadar tedirgin. Onun bu rahatsız halini en aza indirmek için elinizden geleni yapın; mesela onun e-postasını aldıktan sonra bir an evvel cevap yazın çünkü sizin için basit bir gecikme olsa da karşınızdaki bunu yazdığı şeylere karşı bir tavır olarak algılayabilir ve yine yanlış anlaşılmalar olabilir.

* Bazıları güzel ve romantik şeyler söylemekte zorlanabilirler, yani ağızları o kadar da iyi laf yapmaz. Sonuçta derdinizi acemice de anlatsanız, samimi olmanız büyük bir ihtimalle karşınızdakine yetecektir. Ona somut olaylar yerine duygularınızı anlatırsanız samimiyetinizi anlaması daha kolay olabilir. Örneğin şöyle başlayan bir e-postaya ne dersiniz?

'Bu sabah başıma gelen en iyi şey senin e-postanı almaktı. Sabahki mutsuzluğum bir anda kayboldu, bugünün pazartesi olduğunu bile unuttum. Biraz da heyecanlandım seni düşününce…'

Ama yine de bir türlü söyleyemediğiniz o romantik sözcüklerinizin mektubunuzda yer almasını istiyorsanız şiirlerden faydalanabilirsiniz. Sizin söylemek istediğinizi çok güzel söylemiş şairler vardır mutlaka.

* Tabii her şeyin ötesinde, her ne kadar sevgililer için 'uzak diye bir yer yok' dense de, siz bir an evvel para biriktirip kısa bir süreliğine de olsa onun yanına gitmeye bakın. Çünkü ne yazarsanız yazın, hiçbir şey birbirinize sarılmanın yerini tutmayacaktır.

Yazarı Bilinmiyor
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
erenesra
Forum Bağımlısı
Forum Bağımlısı

MesajTarih: Pts May 14, 2007 7:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

uzakta çok uzaktaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Sad

---BUL DAMARIMI BAS İLACI DİNDİR ACIMI---
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
SeraP_
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Pzr May 20, 2007 11:55 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aynen çok uzakta Sad
Başa dön
Filiz__
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Çrş May 23, 2007 7:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

asLında çok uzakta ama bir nefes kadar yakınımda Laughing istediğim zaman gidebiLirim Embarassed

Başa dön
ccandan
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Pts Hzr 04, 2007 8:10 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkürler.........
Başa dön
Lady_in_Black
Acemi
Acemi

MesajTarih: Sal Tem 31, 2007 9:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

derdim tezelendi:(..benimkide uzakta,ben bakude o istanbulda...tuyolar icin teshekkurler...
Başa dön
pasali
BeyEFenDi

MesajTarih: Çrş Ağu 01, 2007 2:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hep uzakda olanlar mı yazdı buraya yoksa sevgilisi yanında olan kimse yokmu bu hayatta Laughing Laughing Razz
Acemi
Acemi

MesajTarih: Prş Ağu 02, 2007 5:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pasali demiş ki:
hep uzakda olanlar mı yazdı buraya yoksa sevgilisi yanında olan kimse yokmu bu hayatta Laughing Laughing Razz

qaliba yok:(...
Başa dön
cHiLgiN_rapp3r_giRL_eBrU
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Sal Ağu 28, 2007 12:14 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim bi sevgilim yok
Laughing Laughing Laughing Laughing

en rahatı ne uzak ne yakın nerde oldu belirsizzzz ....

Bu SuSmaLar SaNmaki KoRKumdan... GüNü GeLecek en Büyük KeŞken oLacaqım..
ßaRßie KızZz deqiL..HaRßie KızZz...

En son cHiLgiN_rapp3r_giRL_eBrU tarafından Cum Şub 01, 2008 5:44 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
NiKe_CaRsI
O Şimdi Asker

MesajTarih: Cmt Ksm 17, 2007 10:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tamam bakalım bi mail atayım benim hatun a ama bu taktik işe yaramazsa küserim Razz
NonstopdanCe
Sevemedim VedaLarı

MesajTarih: Pzr Ksm 18, 2007 12:46 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

NiKe_CaRsI demiş ki:
Tamam bakalım bi mail atayım benim hatun a ama bu taktik işe yaramazsa küserim Razz

Sen dene ona göre bende mail atarim. Işe yararsa haber ver mutlaka Razz

Dünyada ilk Bakışımda Doğruluğuna Çok Güvendiğim Şeylere ikinci Kez Bakmam Gerektiğini Anlayacak Kadar Çok Yaşadım.
Başa dön
NiKe_CaRsI
O Şimdi Asker

MesajTarih: Pzr Ksm 18, 2007 12:49 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

NonstopdanCe demiş ki:
NiKe_CaRsI demiş ki:

Sen dene ona göre bende mail atarim. Işe yararsa haber ver mutlaka Razz
işe yaramıyor deneme sakın Very Happy hüsran olur gönül meskeni ne geleni var artık nede gideni bir tutam sevdam olsa yalandır ziyandır bana gözleriiii Smile
Gamzel_
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Pts Ksm 19, 2007 9:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Allahtan tlf diye bi şey icat edilmiş.uzakta olsa nolurki yakınında olduğunu sanıpta oysa ondan milyon ışık hızından daha uzak olanlar bilmezlerki yakınlık yada uzaklık bedeni değildir ruhsaldır :p vay ne laf yaptım beeee Laughing (ben bi sevgilume bi msj atayım bari :p)
KaraBiber

MesajTarih: Cmt Arl 15, 2007 1:36 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

* Tabii her şeyin ötesinde, her ne kadar sevgililer için 'uzak diye bir yer yok' dense de, siz bir an evvel para biriktirip kısa bir süreliğine de olsa onun yanına gitmeye bakın. Çünkü ne yazarsanız yazın, hiçbir şey birbirinize sarılmanın yerini tutmayacaktır

Çünkü ne yazarsanız yazın, hiçbir şey birbirinize sarılmanın yerini tutmayacaktır. Exclamation Exclamation Exclamation
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Pts Arl 17, 2007 5:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

askerde ise nasıL gitsindir veya başka bi görevde ise Razz hahahahaha Laughing Laughing kendi adıma konuşmuyorum tabi sadace bi örnek idi Razz Laughing Laughing

Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    0 Forum Ana Sayfası -> Kadınlar Tüm saatler GMT +10 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız