| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
SeraP_ Kıdemli Üye

|
Tarih: Pts May 14, 2007 12:38 pm Mesaj konusu: Sevgiliniz Uzaklardaysa |
|
|
Eski zamanlarda birbirini uzaktan gören sevgililer birbirlerine mektuplar yazarmış. Kız, beybabasının hışmından korkup delikanlıyla buluşamaz ama yine de sevdiğini mektupsuz bırakmaz, dadısıyla, olmazsa bakkalın çırağıyla ona gönderirmiş. Sevdiği kızın pencereden bir bakışıyla içi eriyen delikanlı, mis kokulu sevgilisinin mektubunu defalarca okur, onu utandırmayacak ama aşkını da anlatacak kelimeleri seçmek için saatlerce uğraşırmış… İkisi de birlikte olacakları günün hayalini kurarlarmış…
'Geçti o günler!' diyorsunuz. Doğrudur. Ama hala kadınlarla erkekler birbirlerine aşık oluyor, hala aşklarını kelimelere dökmek istiyor. Sadece araçlar değişti. Günümüzde dadının görevini İnternet üstlendi; mektuplar da kokulu kağıtlara güzel elyazısıyla yazılmak yerine elektronikleşti. Sevgilileri ayıran şey de artık 'beybaba'lar değil mesafeler…
Sonuçta ortada hala bir aşk ve bunu anlatmak isteyen iki kişi var. Yan yanaysanız sorun yok ama ayrı şehirlerde, hatta ayrı ülkelerde yaşayan ve ancak elektronik mektuplarla sevişip koklaşan bir çiftseniz o zaman aşk (elektronik) mektupları aşkınız için gayet önemli.
Size bu zor ve dikenli yolda birkaç tüyo:
* E-posta yoluyla yaşanan ilişkilerde en büyük sorun yanlış anlaşılmaktır. Vücut dilinizi kullanamadığınız, sesinizin tonunu ayarlayamadığınız için siz ak derken o kara anlayabilir. Onun için kullandığınız kelimeleri dikkatli seçin ve anlatmak istediğinizi uzun uzun, açıklayarak anlatın.
* Başka bir sorun ona özene bezene yazdığınız o e-postayı sevgilinizin düzgün bir ortamda okuyamama ihtimalidir. Yani bütün gününüzü onun gözlerini düşünerek geçirdiğinizi anlattığınızın mektubunuzu patronunun önünde okuması e-postanın etkileyiciliğini azaltacaktır. Bu durumdan kaçınmak için e-postanızın konu bölümüne, 'yalnızken ve beni özlediğinde oku' ya da o anlamda birşeyler yazabilirsiniz.
* Eğer sadece arkadaşsanız ve e-postalarda arkadaşlığınız yavaş yavaş duygusal bir ilişkiye dönüşme eğilimindeyse bir anda heyecana gelip en son söyleyeceğinizi ilk başta söylemeyin. Başta bahsettiğimiz vücut dili ve tonlamanın olmayışı, ya da onun gözlerini görememeniz ciddi yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Bu yüzden aşkınızı itiraf edecekseniz bile aman yavaş yavaş edin. Her aşamadan sonra ondan cevap bekleyin ve tavrınızı onun cevaplarına göre şekillendirin.
* Unutmayın, siz ne kadar tedirginseniz karşınızdaki de o kadar tedirgin. Onun bu rahatsız halini en aza indirmek için elinizden geleni yapın; mesela onun e-postasını aldıktan sonra bir an evvel cevap yazın çünkü sizin için basit bir gecikme olsa da karşınızdaki bunu yazdığı şeylere karşı bir tavır olarak algılayabilir ve yine yanlış anlaşılmalar olabilir.
* Bazıları güzel ve romantik şeyler söylemekte zorlanabilirler, yani ağızları o kadar da iyi laf yapmaz. Sonuçta derdinizi acemice de anlatsanız, samimi olmanız büyük bir ihtimalle karşınızdakine yetecektir. Ona somut olaylar yerine duygularınızı anlatırsanız samimiyetinizi anlaması daha kolay olabilir. Örneğin şöyle başlayan bir e-postaya ne dersiniz?
'Bu sabah başıma gelen en iyi şey senin e-postanı almaktı. Sabahki mutsuzluğum bir anda kayboldu, bugünün pazartesi olduğunu bile unuttum. Biraz da heyecanlandım seni düşününce…'
Ama yine de bir türlü söyleyemediğiniz o romantik sözcüklerinizin mektubunuzda yer almasını istiyorsanız şiirlerden faydalanabilirsiniz. Sizin söylemek istediğinizi çok güzel söylemiş şairler vardır mutlaka.
* Tabii her şeyin ötesinde, her ne kadar sevgililer için 'uzak diye bir yer yok' dense de, siz bir an evvel para biriktirip kısa bir süreliğine de olsa onun yanına gitmeye bakın. Çünkü ne yazarsanız yazın, hiçbir şey birbirinize sarılmanın yerini tutmayacaktır.
Yazarı Bilinmiyor |
|
| Başa dön |
|
 |
erenesra Forum Bağımlısı

|
Tarih: Pts May 14, 2007 7:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
uzakta çok uzaktaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  _________________
---BUL DAMARIMI BAS İLACI DİNDİR ACIMI--- |
|
| Başa dön |
|
 |
SeraP_ Kıdemli Üye

|
Tarih: Pzr May 20, 2007 11:55 am Mesaj konusu: |
|
|
aynen çok uzakta  |
|
| Başa dön |
|
 |
Filiz__ Kıdemli Üye

|
Tarih: Çrş May 23, 2007 7:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
asLında çok uzakta ama bir nefes kadar yakınımda istediğim zaman gidebiLirim  _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
ccandan Yeni Üye

|
Tarih: Pts Hzr 04, 2007 8:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
| teşekkürler......... |
|
| Başa dön |
|
 |
Lady_in_Black Acemi

|
Tarih: Sal Tem 31, 2007 9:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
| derdim tezelendi:(..benimkide uzakta,ben bakude o istanbulda...tuyolar icin teshekkurler... |
|
| Başa dön |
|
 |
pasali BeyEFenDi

|
Tarih: Çrş Ağu 01, 2007 2:43 am Mesaj konusu: |
|
|
hep uzakda olanlar mı yazdı buraya yoksa sevgilisi yanında olan kimse yokmu bu hayatta _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Lady_in_Black Acemi

|
Tarih: Prş Ağu 02, 2007 5:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
| pasali demiş ki: | hep uzakda olanlar mı yazdı buraya yoksa sevgilisi yanında olan kimse yokmu bu hayatta |
qaliba yok:(... |
|
| Başa dön |
|
 |
cHiLgiN_rapp3r_giRL_eBrU Kıdemli Üye

|
Tarih: Sal Ağu 28, 2007 12:14 am Mesaj konusu: |
|
|
benim bi sevgilim yok
en rahatı ne uzak ne yakın nerde oldu belirsizzzz .... _________________
Bu SuSmaLar SaNmaki KoRKumdan... GüNü GeLecek en Büyük KeŞken oLacaqım..
ßaRßie KızZz deqiL..HaRßie KızZz...
En son cHiLgiN_rapp3r_giRL_eBrU tarafından Cum Şub 01, 2008 5:44 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
NiKe_CaRsI O Şimdi Asker

|
Tarih: Cmt Ksm 17, 2007 10:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tamam bakalım bi mail atayım benim hatun a ama bu taktik işe yaramazsa küserim  _________________ Herkes Aynıyken Ben FarkLıydım.. Şimdi Herkes FarkLıLık Peşinde Ben Yine AynıYım.. |
|
| Başa dön |
|
 |
NonstopdanCe Sevemedim VedaLarı

|
Tarih: Pzr Ksm 18, 2007 12:46 am Mesaj konusu: |
|
|
| NiKe_CaRsI demiş ki: | Tamam bakalım bi mail atayım benim hatun a ama bu taktik işe yaramazsa küserim  |
Sen dene ona göre bende mail atarim. Işe yararsa haber ver mutlaka  _________________
Dünyada ilk Bakışımda Doğruluğuna Çok Güvendiğim Şeylere ikinci Kez Bakmam Gerektiğini Anlayacak Kadar Çok Yaşadım. |
|
| Başa dön |
|
 |
NiKe_CaRsI O Şimdi Asker

|
Tarih: Pzr Ksm 18, 2007 12:49 am Mesaj konusu: |
|
|
| NonstopdanCe demiş ki: | | NiKe_CaRsI demiş ki: | Tamam bakalım bi mail atayım benim hatun a ama bu taktik işe yaramazsa küserim  |
Sen dene ona göre bende mail atarim. Işe yararsa haber ver mutlaka  | işe yaramıyor deneme sakın hüsran olur gönül meskeni ne geleni var artık nede gideni bir tutam sevdam olsa yalandır ziyandır bana gözleriiii  _________________ Herkes Aynıyken Ben FarkLıydım.. Şimdi Herkes FarkLıLık Peşinde Ben Yine AynıYım.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Gamzel_ Kıdemli Üye

Kayıt: Sep 05, 2006 Mesajlar: 3961 Nerden: geçmişle gelecek arası bir yerden
|
Tarih: Pts Ksm 19, 2007 9:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
Allahtan tlf diye bi şey icat edilmiş.uzakta olsa nolurki yakınında olduğunu sanıpta oysa ondan milyon ışık hızından daha uzak olanlar bilmezlerki yakınlık yada uzaklık bedeni değildir ruhsaldır :p vay ne laf yaptım beeee (ben bi sevgilume bi msj atayım bari :p) _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
elaas KaraBiber

|
Tarih: Cmt Arl 15, 2007 1:36 am Mesaj konusu: |
|
|
* Tabii her şeyin ötesinde, her ne kadar sevgililer için 'uzak diye bir yer yok' dense de, siz bir an evvel para biriktirip kısa bir süreliğine de olsa onun yanına gitmeye bakın. Çünkü ne yazarsanız yazın, hiçbir şey birbirinize sarılmanın yerini tutmayacaktır
Çünkü ne yazarsanız yazın, hiçbir şey birbirinize sarılmanın yerini tutmayacaktır.
|
 |
Filiz__ Kıdemli Üye

|
Tarih: Pts Arl 17, 2007 5:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
askerde ise nasıL gitsindir veya başka bi görevde ise hahahahaha kendi adıma konuşmuyorum tabi sadace bi örnek idi  _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|