Charlotte Bobcats, geçtiğimiz yıl kariyerinin en verimli dönemini geçiren Brevin Knight ile yeni biz sözleşme için masaya oturuyor. Bobcats GM ve coach Bernie Bickerstaff''ın gelecek yıl kadrosunda görmek istediği Knight için menajer Bill Strickland ile görüşmelere başladığı belirtildi. Bir çok takımdan teklif almasına rağmen takımda kalmaya sıcak bakan Knight''ın, önümüzdeki hafta içerisinde yeni bir kontrata imza atması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Charlotte Bobcats forması altında 66 karşılaşmada 29.5 dakika süre alan Knight, 10.1 sayı- 2.6 ribaund ve 9.0 asist ortalamaları yakalamıştı. _________________ güzelliği erdem süsler
Geçen hafta Atlanta Hawks takımıyla ön anlaşma imzalayan Zaza Pachulia, eski takımı Milwaukee Bucks''ın 1 haftalık karşılama süresinin dolmasının ardından resmi sözleşme imzaladı.
Pachulia 4 yıllık sözleşme karşılığı toplam 16 milyon dolar alacak..
Atlanta Hawks Genel Menajeri Billy Knight, ''''Zaza çok genç ve yetenekli bir oyuncu. Onun bizim pota altımıza sertlik getireceğini düşünüyoruz. Kariyeri boyunca sürekli olarak kendisini geliştiren Zaza''nın, çıkışını bizimle birlikte sürdüreceğine inanıyoruz'''' dedi.
Türkiye''de Ülkerspor altyapısında yetişen ve 2003 yılı draftında 2. turdan Orlando Magic tarafından seçilerek NBA''e adım atan Zaza, bir sonraki sezon genişletme draftında Charlotte Bobcats kadrosuna dahil olmuştu. Geçen yılı Milwaukee Bucks''ta geçiren Zaza, 74 karşılaşmada 6.2 sayı ve 5.1 ribaunt ortalamaları yakaladı. _________________ güzelliği erdem süsler
Minnesota Timberwolves Başkanı Kevin McHale, tecrübeli point guard Sam Cassell''ı L.A. Clippers''a gönderdi. İki sezondur T-Wolves formasını giyen 35 yaşındaki tecrübeli oyuncu, özellikle geçtiğimiz yıl saha dışındaki sorunlarıyla gündeme gelmişti. Geçtiğimiz sezon ayrıca yaşadığı sakatlık sorunları nedeniyle kendisinden beklenen performansı sergileyemeyen tecrübeli oyuncu ilk tur draft hakkı karşılığında Clippers''a gönderilirken, bu takas sonrasında Marko Jaric ve Lionel Chalmers T-Wolves kadrosuna dahil oldu. Gerçekleşen bu takas sonrasında basına bir açıklama yapan Timberwolves Başkanı Kevin McHale, "Ben sadece bizim takımımızın ihtiyaç duyduğu bir hamle gerçekleştirdim. Üzücü bir sezonu geride bıraktık. Benim Sam ile aramda hiç sorun yaşanmamıştır. Ancak onun yaşının ilerlemesi nedeniyle oyun tarzında değişimler oldu. Yine de özellikle ilk senesinde bize çok önemli katkılar sağladı" dedi. Öte yandan Marko Jaric''in çok yönlü bir guard olduğunu belirten McHale, yeni sezon için daha umutlu olduklarını sözlerine ekledi. _________________ güzelliği erdem süsler
Cleveland Cavaliers''dan ayrılan ve bir süredir Nets Başkanı Rod Thorn ile görüşmeler yapan Jeff McInnis, New Jersey Nets ile kontrat imzaladı. İki yıllık bir sözleşmeye imza atan 30 yaşındaki tecrübeli oyuncunun bu kontrat karşılığında alacağı ücret ise basına açıklanmadı. İmza sonrası bir gazeteye açıklamada bulunan tecrübeli oyuncu, "Ben hala bu ligde iyi bir başlangıç yapabileceğimi düşünüyorum. Nets ile imzaladığım kontrat bana yeni bir fırsat yarattı. Bende bunu en iyi şekild değerlendirmek istiyorum" dedi. McInnis ayrıca Cleveland''daki günlerinin geride kaldığını ve artık sadece New Jersey''deki geleceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi. Geçtiğimiz yıl Cavaliers forması altında 76 karşılaşmada 34.9 dakika süre alan McInnis, 12.8 sayı- 2.1 ribaund ve 5.1 asist ortalamaları yakalamıştı. 1996 Draftında ikinci tur 37.sıradan Denver Nuggets tarafından seçilerek NBA''e adım atan McInnis, kariyeri boyunca Denver Nuggets, Washington Wizards, L.A. Clippers ve Portland Trail Blazers formaları da giymişti. _________________ güzelliği erdem süsler
Portland Trail Blazers ile olan kontratının tamamlanmasının ardından serbest kalan Shareef Abdur Rahim, Sacramento Kings ile kontrat imzaladı. Daha önce New Jersey Nets''e gitmesi gündemde olan ancak bu takımda oynamak istemeyen tecrübeli oyuncunun, Kings ile imzaladığı kontratın detayları hakkında bir açıklama yapılmadı. İmza sonrası bir açıklama yapan Kings Basketbol Operasyonları Sorumlusu Geoff Petrie, "Biz Shareef gibi önemli bir oyuncuyu kadromuza dahil ettiğimiz için mutluyuz. O pota altında hem ribaundlarda hem de skor anlamında bize yararlı olacaktır" dedi. Tecrübeli oyuncu ise imza sonrası heyecanlı olduğunu belirtirken, "Kings bu ligin en iyi takımlarından birisi. Onlar sürekli olarak şampiyonluğa oynuyorlar. Ben sadece bu takımın bir parçası olarak Kings''in şampiyonluk planlarına yardımcı olmak istiyorum" dedi. Geçtiğimiz yıl Blazers forması altında 54 karşılaşmada 34.6 dakika süre alan Abdur Rahim, 16.8 sayı- 7.3 ribaund ve 2.1 asist ortalamaları yakalamıştı. 29 Yaşındaki tecrübeli oyuncu 1996 draftında ilk tur 3.sıradan seçilerek NBA''e adım atmıştı. _________________ güzelliği erdem süsler
Philadelphia 76''ers, geçtiğimiz hafta içerisinde anlaşmaya vardığı Steven Hunter ile kontrat imzaladı. Marc Jackson''ın New Jersey Nets''e takas edilmesinin ardından kadrosuna yedek uzun arayan GM Billy King, Hunter ile anlaşmaya varmıştı. Sixers ile 5 yıllık $16.5milyon değerinde bir kontrata imza atan genç uzun, yaptığı açıklamada, "Sixers organizasyonuna katıldığım için çok mutluyum. Takımdaki rolünü iyi biliyorum. İyi bir fiziğimin olduğunu ve atletik özelliklerimle bir çok şeyi yapabileceğimi düşünüyorum" dedi. 2001 Draftında ilk tur 15.sıradan Orlando Magic tarafından seçilerek NBA''e adım atan Hunter, geçtiğimiz sezon Phoenix Suns forması altında oynadığı 76 karşılaşmada 4.6 sayı- 3.0 ribaund ve 1.3 blok ortalamaları yakalamıştı. _________________ güzelliği erdem süsler
NY Knicks, tecrübeli uzun Jerome Williams''ın kontratını satın alarak serbest bıraktı. Bu hamle sonrasında yaklaşık $21.3milyon lüks vergi ödemekten kurtulan Knicks''de, Başkan Isiah Thomas yaptığı açıklamada, "Yeniden yapılanma içerisinde gerçekleştirilen bir hamleydi. Bu sayede lüks vergide $21milyon değerinde daha az bir ödeme olacak" dedi. Geçtiğimiz yıl NY Knicks forması altında 79 karşılaşmada 15.3 dakika süre alan Williams, 4.5 sayı- 3.6 ribaund ortalamaları yakalamıştı. 1996 Draftında ilk tur 26.sıradan seçilerek NBA''e adım atan Williams, kariyeri boyunca Detroit Pistons, Toronto Raptors ve Chicago Bulls takımlarının kadrolarında yeralmıştı. _________________ güzelliği erdem süsler
New Jersey takımında 2 yıl oynadıktan sonra eski takımı Miami Haet''e dönen ve böbreklerindeki iltihaplanma nedeniyle basketbolu bırakma aşamasına gelen Alonzo Mourning basketbola devam edeceğini açıkladı.
14 yıllık bir NBA kariyeri olan ve bloklarıyla tanınan Alonzo Mourning geçen sezon Shaquille Oneal''ın yedeği olarak 5.0 sayı,1.9 blok ve 3.7 ribaunt ortalamalarıyla oynamıştı. _________________ güzelliği erdem süsler
Dallas Mavericks yaklaşık 9 yıldan beri takımda oynayan emektar oyuncusu Michael Finley ile yollarını ayırdı.
ABD''li basketbolcunun kontratının bitmesine 3 yıl vardı. Dallas Mavericks veteran oyuncularından birini göndererek lüks vergisinde 51.8 milyon dolarlık kazanç sağlamış oldu.
Bu arada Dallas Orlando''dan Doug Christie''yi renklerine bağladı. _________________ güzelliği erdem süsler
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız