Şarkı Sözleri
www.Mavilim.Net - SarkI sozleri , Siir , Arkadaslik hatti , Fikra , Itiraf , Yemek tarifleri , Chat , Sohbet , Resim , Oyun , Hoteller , Moteller: Forums

0 :: Başlığı Görüntüle - Ağır Ceza
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   LoginLogin 

Ağır Ceza

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    0 Forum Ana Sayfası -> F1 Forum
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
donem
Cool_musun_Be_Kardeşim

MesajTarih: Prş Eyl 21, 2006 2:26 am    Mesaj konusu: Ağır Ceza Alıntıyla Cevap Ver

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, FIA´nın Türkiye´ye verdiği 5 milyon dolarlık cezayı ağır bulduğunu bir kez daha tekrarlayarak, ´´Yetkililer, cezayı bir an önce ödeyip, Formula 1´in 3.´sünü yapmayı düşünüyor´´ dedi.

Bu ağır bir cezadır
Futbol Federasyonu ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliğiyle Ataköy Olimpiyatevi´nde gerçekleştirilen ´´Fair-Play Işığında Sporda Şiddet ve Ayrımcılıkla Mücadele Paneli´´ sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, FIA´nın verdiği ceza nedeniyle farklı yorumlar yapıldığını kaydederek, şunları söyledi: ´´Kimi (Ucuz kurtulduk) diyor, ben de bu ağır bir cezadır diyorum. FIA tarihindeki en ağır cezadır. Türkiye hak etti mi? Mehmet Ali Talat ödül veremez mi? Bana göre Formula 1 ödül talimatına göre Talat ödül verebilir. Cumhurbaşkanı, başbakan, başbakan yardımcısı, federasyon başkanı verebilir, dünyaca ünlü tanınmış bir kişi verebilir diyor.

Neden FIA böyle bir karar aldı?
Cumhurbaşkanı, başbakan, başbakan yardımcısı yok, dünyaca ünlü bir kişinin ödül vermesi talimata uygundur. Neden FIA böyle bir karar aldı?, gerekçelerini merak ediyorum. Acaba, Talat´ın KKTC Cumhurbaşkanı olarak takdim edilmesi nedeniyle mi böyle ceza verildi? Siyasi bir kişilik çıkartıldı diye mi karar verildi. Ama ben de ödül verdim, ben de siyasiyim.´´

Gerek görülürse tahkime gidebilecek
Uluslararası tahkim yolunun olduğunu öğrendiğini de anlatan Mehmet Ali Şahin, gerek organizasyonu gerçekleştiren şirket, gerekse Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu başkanı veya yönetiminin gerek görürse tahkime gidebileceğini vurgulayarak, ´´Ancak şu anda 5 milyon doları ödeyerek önümüzdeki yıl Formula 1´in 3.´sünü bir an önce gerçekleştirmek istiyorlar diye görüyorum´´ ifadelerini kullandı.

Açıklamalar cezayı arttırdı
Bakan Şahin, Formula 1 İstanbul Grand Prix´in ardından yaşanan bu gelişme sonrasında yapılan açıklamaları da eleştirerek, ´´Keşke ´İyi tanıttık, fırsatı değerlendirdik´ diye açıklamalar olmasaydı. Bunlar işin tuzu biberi oldu. Bu konuşmaların cezayı arttırdığını düşünüyorum´´ diye konuştu.

Tarihi ceza
Her şey KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, İstanbul Grand Prix’sinden zaferle ayrılan Ferrari pilotu Massa’ya ödülünü vermesiyle başladı. Yarış heyecanı unutuldu. Talat’ın kürsüye çıkması günlerce konuşuldu. Hatta, Türkiye’nin Formula 1’in yarış takviminden çıkarılacağı iddiaları da günmede geldi. Sonunda F1 tarihinin en büyük para cezası Türkiye’ye kesildi: 5 milyon dolar...

Mosley açıkladı
Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu’nun (FIA), Paris’te dün iki saat süren toplantısının ardından kararı Başkan Max Mosley açıkladı. Yaşanan ödül kriziyle ilgili savunma veren İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye Otomobil Sporları (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker de toplantıya katılan isimler oldu.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş:
Sayın Talat’ı dünya tanıyor
Biz hiçbir zaman siyaseti spora alet etmedik. Kararın yorumlanmasını kamuoyuna bırakıyoruz.FIA, ödül seremonisinde sporla siyasetin birbirine karıştırıldığı gerekçesiyle bu cezayı verdi. Kararla ilgili daha fazla spekülasyon yapmak istemiyorum. Ama biz hiçbir zaman siyaseti spora alet etmedik. Sayın Talat’ı tüm dünya tanıyor.

TOBB Üyesi İlhan Parseker:
Cezayı saygıyla karşılıyoruz
Bizim için önemli olan İstanbul Park’taki yarışların kesintisiz devam etmesiydi. Verilen para cezasını saygıyla karşılıyoruz. Toplantıda en çok, seremoninin tasarlanarak yapılıp yapılmadığı soruldu. Karar aşamasında toplantıda değildik. Bizim için önemli olan Bu konuda fazla da söylenecek bir şey yok.

Daha neler!
Kıbrıs Rum kesimi Otomobil Federasyonu Başkanı Filios Zahariadis, 5 milyon dolarlık cezayı az buldu. Kararın, FIA’nın KKTC’yi ve Mehmet Ali Talat’ı cumhurbaşkanı olarak tanımadığını gösterdiğini ileri süren Zahariadis, “Bu nedenle kararın bizim için en önemli yanı. Daha yüksek para cezası verilmesi ya da Türkiye’nin bir yıl yarışma dışı bırakılması gerekirdi” dedi.

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    0 Forum Ana Sayfası -> F1 Forum Tüm saatler GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız